Tänään meno jatkui aikalailla samantapaisena. Kolme pitkää lenkkiä ja leikkiäkin ehdittiin lenkkien aikana. Musta rupee tuntumaan, että mä olenkin ostanut vuorikauriin koiran sijasta. Senverran vauhdikasta on Nastan kiipeily kiville ja kallioille. Muutamia sydämen tykytyksiä sain kun neiti ei päässytkään kiven/kallion päälle vaan tuli alas.

Päivällä käytiin ihmettelemässä veneitä ja kuljettiin pitkin vedenpäällä ollutta kävelysiltaa. Hieman Nasta arkaili ensin astua sille, mutta hyvin se loppujen lopuksi meni. Veden ääressäkin käytiin ja meno oli samanlaista kuin pyhänä: hirveitä spurtteja ja loikkia matalassa vedessä, mutta heti kun vesi alkoi syvenemään kiireesti takaisin matalaan. Vielä käytiin yhden tutun toimistolla moikkaamassa ja Nasta tapansa mukaan valloitti ihmiset heti.

Iltalenkin aluksi sattui pelottava tapaus, kun vapaana ollut corgiuros tuli salamana Nastan luokse. Onneksi koira oli mulle entuudestaan tuttu ja tiesin, että se ei ole agressiivinen. Jokatapauksessa taisi tulla hiukan takapakkia kohtaamisten opettelussa ja se näkyi heti.
Nasta sai mut ylpeäksikin iltalenkillä. Neiti lähti raketin nopeudella variksen perään ja hihna pääsi kädestäni. Karjaisin ”Seis,Nasta!!!” Tyttö pysähtyi kuin seinään ja tuli heti kutsuttuani luokse. Palkitsin kehuilla ja namilla.

Yksinoloakin Nasta opetteli hetken, kun kävin kaupassa. Aluksi kuului vinkunaa ja pientä haukkua, joka kuitenkin loppui aika pian. Kun palasin n. 10 minuutin kuluttua kuuntelin rappukäytävässä ennen hissin menoa. Oli kuitenkin ihan hiljaista ja hiljaista oli kun tulin hissistä pois kuudennessa kerroksessa. Sisääntultuani riemu ja ilo oli aivan suunnaton, sain koiran sentään odottamaan hellyydenosoitustensa kanssa kunnes olin saanut kengät pois jalasta ja tavarat jääkaappiin. Voi sitä pusujen ja halausten määrää joita sain.

Tiistain ohjelmassa on ainakin parturivierailu, sillä en raaski/uskalla vielä jättää sitä vajaaksi tunniksi yksin. Onneksi parturini on koiraihmisiä ja Kassukin oli jonkinkerran mukana parturireissulla. Täytyy miettiä mitä mahdollisesti muuta huomisen ohjelmaan kuuluisi normaalien lenkkien lisäksi. Yritän totuttaa Nastan mitä erilaisimpiin paikkoihin ja tilanteisiin, näin se (toivottavasti) saa lisää itseluottamusta. Se taas palvelee myös rähinän vähentämiseksi.