Maanantaina tehtiin oikein kunnon lenkki. Jos me kaverin kanssa tallattiin arviolta yhdeksän kilometriä, niin Nasta kulki ainakin 15 kilometriä. Matka vei Niihaman ulkoilumajalle Kaupin urheilukeskuksesta ja tietysti myös takaisin. Vaikka oli aikasen lämmin päivä (n. 25 astetta), niin metsän siimeksessä oli miellyttävän viileätä kulkea. Matkan aikana oli Nastalle kaikenlaista mielenkiintoista tutkittavaa ja kyllä sitten välillä mentiiinkin nenä maassa minuuttikaupalla. Tiedä häntä, mitä neiti metsästi? Ikiliikkkuja Nasta ei olut moksiskaan moisesta reissusta. Muutama tunti lepoa ja taas mentiin lujaa iltalenkillä.

Tänään Nasta tapasi edellisen koirani Kassun alkuperäisen omistajan Tuijan. Ja Nasta hurmasi tapansa mukaan. Tuija on käymässä Suomessa jenkkilästä. Kävimme lenkillä Hatanpään arboretumissa. Nasta olisi mielellään mennyt lampeen hieman sorsille kyytiä antamaan,mutta se kun ei nyt käynyt. No, neiti otti vahingon takaisin luttaamalla järvessä pariinkin kertaan. Mä taisin olla ainakin yhtä märkä kuin Nasta vesileikkien jälkeen. Tosin taisi Tuijakin saada osansa.

Iltalenkki oli hieman lyhennetty versio lämpötilasta johtuen. En usko, että nuorellekaan koiralle on kauhean hyväksi kulkea tuntikausia helteessä ulkona. Mulle itselle ei todellakaan sovi tälläiset helteet eli yli 25 asteen lämpötilat.