Hulluillahan on tunnetusti halvat huvit, mutta Nastalla ne tuntuvat olevan täysin ilmaiset. Neidin viimeisin villitys liittyy pudonneisiin lehtiin, mieluiten vaahteran sellaisiin. Nasta jaksaisi juosta vaikka kuinka kauan maassa olevien lehtien perässä, jos vain potkin niiitä eri suuntiin. Myös puistoissa olevat lehtikasat tuntuvat kiinnostavan, niissä on kiva leikkiä mudimyyrää.

Myyristä tai ainakin pikkueläimistä puheenollen, tänään Nasta jahtasi jotain pikkuotusta oikein urakalla päivälenkin aikana. Turpeet vain litisivät kun Nasta yritti saada kiinni otusta. Neito yritti samankaltaista tekniikkaa kuin esim. kettu käyttää eli hyppy ja etutassuilla koetetaan saada otus kiinni. Myyrä/hiiri pääsi kiven alle pakoon päätellen siitä, että Nasta innostui kaivamaan kiven vierestä. Aika nopea tuo on kaivamaan, muutamassa minuutissa syntyi aikamoinen kolo.

Olen alkanut pitämään Nastaa vapaana metsässä kulkiessamme, pieniä hetkiä tosin vain näin aluksi. Eipä neitokainen kauhean kauaksi musta lähde seikkailemaan. Oikeastaan on melkein lähempänä kuin kulkiessaan kahdeksanmetrisessä flexissä.

Sunnuntaina olisi meininki pitää Tampereen seudun mudien tapaaminen Niihamassa. Paikalle ovat tulossa tällä tietoa ainakin Nasta, Vili, Paavo, Allu, Ruuti sekä mahdollisesti myös Konna. Kaikki muutkin mudien/kroaattien omistajat ovat luonnollisesti tervetulleita. Tapaaamme klo 13.30 Niihaman ratsastuskeskuksen parkkipaikalla.