Tänään päivälenkillä koimme Nastan kanssa todella pelottavan tapahtuman. Petsamon omakotialueella hyökkäsi pihasta suoraan Nastan päälle saksanpaimenkoiran tyyppinen iso koira. Päälletulleen koiran omistajaa ei näkynyt missään, tietenkään. Nasta pelästyi suunnattomasti (kuten minäkin) ja veti päänsä pannan läpi lähtien juoksemaan isoa koiraa pakoon. Mulla hyppäsi sydän kurkkuun, kun Nasta pinkoi pakoon minkä pääsi. Kaikeksi onneksi hetken kuluttua neiti palasi takaisin huudeltuani sitä. Nasta oli lähes täydessä paniikissa, joten otin sen syliini rauhoittumaan. Mitään vammoja (ainakaan fyysisiä) en löytänyt. Onni onnettomuudessa oli, että kyseessä oli hiljainen katu ja Nasta painui kohti kevyenliikenteen väylää.

Hetken kuluttua jatkoimme matkaa kohti kotia, mutta Nasta pälyili lähes koko matkan hyvin pelokkaan näköisenä ympärilleen häntä maassa. Vielä kotiinkin päästyämme koira oli paniikissa ja jouduin rauhoitttelemaan sitä varmaan vartin verran sylissäni. Nähtäväksi jää, miten paljon tämä tapahtuma tuo takapakkia Nastan suhtautumiseen muihin koiriiin. Kohtaamiset kun olivat alkaneet pikkuhiljaa sujua koko ajan paremmin.

En tiedä onko kyse samasta koirasta, mutta kuulin juuri perjantaina jonkun koiran hyökänneen pihasta muidenkin koirien päälle juuri Petsamossa. Yksi asia on ainakin varma, ko. talon ohitse emme jatkossa tule kulkemaan.