Nasta taitaa olla näitä talvikoiria. Ainakaan tänään neiti ei palellut, pakkasta tosin ei ollut paljoa, tuulta senkin edestä (10-14 m/s). Tuo tekee pakkasvaikutuksen noin -10 asteeseen.

Yhden asian olen huomannut nyt kylmien ilmojen tultua: Nastaa suorastaan inhottaa ottaa jäistä/lumista keppiä tai käpyä suuhunsa. Suussa tuomisen sijasta neiti on keksinyt uuden tavan tuoda löytämänsä kepit mulle, se tuuppii niitä etukäpälillään tai kuonollaan.<LOL>. Mä en poimi keppiä/käpyä maasta käteen ja heitä sitä vaan potkaisen sen menemäään. Nasta on tosin turhan hyväkin maalivahti, jota on aika vaikeata harhauttaa.

Välillä oikein näkee Nasta turhautumisen kiinni jäätyneiden keppien kanssa. Niille muristaan ja hieman haukutaankin, kun ne eivät suostu yhteistyöhön neidin kanssa. Muuten Nasta tuntuu oikein nauttivan lumesta, mudihepulit seuraavat välillä toisiaan.

Viimeviikkoina Nastan turkki on alkanut oikein silminnähden vahvistua ja kasvaa myös hieman pituutta. Turkki on myös selkeästi karkeampi kuin vielä kuukausi sitten. Neito on täysin erinäköinen kuin viisi kuukautta sitten.

Kirjoitin joku aika sitten Nastan syömisestä porukoilla. Nyt se on sitten testattu, ruoka kelpaa myös muitten antamana, mutta pöydästä täytyy saada jotain kuppiin. Lusikallinen kastikettakin riittää.
Äkkiä Nasta oppi myös missä namit porukoilla on. Jos vain joku "erehtyy" menemään alakerran varastohuoneeseen, saa taatusti Nastasta seuraa. Sitten tuijoitetaan pöytää, jolla olevassa astiassa on purupuikkoja. Saatuaan puikkonsa Nasta painelee yläkertaan syömään sen. "Perinteisesti" porukoilla namin saa aina lenkiltä tultua.